Hej! Jag är en nyfiken, glad och mycket social tjej som heter Ingela. Jag är gift och har två vuxna döttrar. Jag bor ett par mil utanför Göteborg, i Kållered.

Jag älskar att segla med vår segelbåt, och utforska den Bohusländska skärgården.

Våren är min favoritårstid. Varje årstid har sin charm och färger, men efter en lång och mörk period blir man så glad och pigg av ljuset som kommer tillbaka och den härliga grönskan.

Ett annat stort intresse är hästar och ridning och tillsammans med mina två döttrar har vi ägt en egen häst som vi har ridit och tränat i 10 år. Tyvärr skadade han sig allvarligt våren 2022 och vi fick låta honom vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Jag fortsätter och rider på en ridskolan för vuxna ryttare några gånger i veckan och njuter av att ha lite mer fritid men ändå hästarna i mitt liv.
Hästarna var faktiskt anledningen till att jag började fotografera.

För ca 14 år sedan började döttrarna och jag att rida. Min man är allergisk mot häst och kunde inte följa med och titta på när döttrarna red. Jag kom då på att jag kunde låna min mans kamera för att dokumentera och visa bilderna för honom. Min man fick aldrig tillbaka sin kamera för jag upptäckte att det var så otroligt roligt att fotografera.

Sedan 2015 driver jag Fotograf Ingela Claesson jämte mitt ordinarie arbete på Ericsson AB.

Jag fylls med energi och glädje när jag får träffa underbara människor och skapa bilder med färg och känsla. Jag älskar att fånga ögonblick och att kunna skapa minnen.

För några år sedan började jag även att fotografera landskap och framförallt vår vackra skärgård. När vardagen har varit intensiv så är det underbart att segla ut i skärgården på helgen, packa kameran och stativet och leta motiv och ljus. Det är som meditation och jag fylls med ny energi.

Jag har mycket energi och glädje som jag mer än gärna delar med mig av. Jag ser fram emot att höra av dig.

Varma hälsningar

Ingela

Mina landskapsbilder